22-27.03.18 Costa Adeje ja Playa de las Americas. Martini sünnipäev

Oleme olnud erinevates Costa Adeje ja Playa de las Americase randades. Puhanud, päevitanud, ookeanis supelnud, jalutanud ja veelkord niisama puhanud. Buss seisis meil mõned päevad Playa Paraisos, Martini venna juures. Sealt sõitsime kahel päeval liinibussiga Adejesse, linna ja randa.

Nüüdseks oleme parkinud erinevates ranna äärsetes parklates ja linnatänavatel. Lõuna Tenerife on täielik turistipiirkond.



Pikad rannapromenaadid, kus jalutajateks peamiselt turistid Euroopast. Osad on vähkpunaseks päevitunud, nii, et lausa valus vaadata. Mõni on vist viimasel puhkusepäeval avastanud, et maika on selga jäänud. Ülekaalulisi on pea iga viies inimene, Marokos ei hakanudki mitte ühtegi silma. Mugava ja külluses elu kurb lõpptulemus.
Eesti keelt kuuleme palju ja pea iga päev, eks see ole üks eestlaste lemmik puhkusekohtadest. Terve linn ja ranna äär on täis väikeseid ja suuremaid poekesi ja toidukohti, midagi igale maitsele. On ka mitu suurt kaubanduskeskust. Toidupoes on hinnad sarnased Eesti hindadele, või isegi pisut kallimad. Riided ja jalanõud on soodsamad, eriti meeldib mulle, et siin on riietel olemas värv. Eestis on nii tihti kõik ühtlaselt must, hall või beež. Ja kui on kirjas allahindlus, siis ongi reaalselt soodsam hind, mitte 10%.

Osa randadest on kivised ja kaljused, need on sobilikud surfaritele, kuna seal on korralikud, suured lained. Teine osa jälle liivarannad, rannatoolide-päikesevarjude (tasu eest), duššide ja muu vajaliku atribuutikaga.

Siin on palju hotelle, apartmente ja teisi majutusteenust pakkuvaid asutusi. Samas, hotellielust ma puudust ei tunne. Ma ütleks, et bussis on ka täitsa hea elada. Kõik hädavajalik on olemas. Võib olla ainuke asi millest vajaka jääb on enda isiklik aeg ja ruum, ega neid ruutmeetreid siin just ülearu ei ole. Ja 24/7 neljakesi ninapidi koos, tekitab ikka vahel väikeseid pingeid. Ja veel -  keskpäeval läheb bussis palavaks (28-29 kraadi), eriti, kui samal ajal pliidil lõunasööki teha. 

Leidsime väga hea parkla. Kui keegi soovib kunagi tulla, siis see asub Playa de las Americases, aadressil Calle Arenas Blankas 5.
Mis meile siin meeldib: parkimine on tasuta, ookean ja rannapromenaad kohe kõrval, vaikne nädala sees (baarid jäävad kaugemale), väikese jalutuskäigu kaugusel peatänav, kus ilus purskkaev ja õhtune tuledes  melu, samas parklas suured prügikastid. Üldiselt kasutavad seda parklat surfarid, sest siin on surfirand, suurte lainetega. Kui tahame lastega randa minna, peame veidi jalutama, et liivaranda jõuda. Päeval on parkimiskohta pea võimatu leida, aga kui tulla õhtul 20-21 paiku, siis mõni vaba koht kindlasti on. 




Tarbevett saab tankida paaki bensukates (1 euri eest saab tankida 5 minutit). Joogivee ostame 8 l pudelites, kraanivesi ei ole joomiskõlbulik. Reovee paaki tühjendame siis, kui leiame mõne kanalisatsiooniava. Ja vetsu nn. kohvrit saab tühjendada näiteks bensukates olevates väliwc-des või ranna wc-s. Tenerifel on olemas LPG gaasi tanklad, aga ilmselt meil gaasi jagub ja võibolla ei peagi siin juurde ostma. Ilm on soe ja kütet pole vaja sisse lükata. Gaas kulub pliidil toidu valmistamiseks ja külmkapi töös hoidmiseks, ning ka sooja vee tekitamiseks.
Ilmad on tõesti soojad, päeval varjus pluss 25 ja öösel piisab lina all magamisest, tekki pole üldse vaja. Päike kõrvetab, nagu kevadele kohane. Praegu on olnud juba paar päeva kaliima. Kaliima on kuum kõrbetuul, mis toob Sahaarast kaasa peenikese liiva ja tolmu. Taevas oleks nagu udune ja kurk kuivab. Kaliima võib kesta kuni nädala.

Martini sünnipäeva tähistamine. Hommikul äratasime Martini laulu ja  kingitustega. Meil olid talle üllatuseks küünaldega muffinid, mõned lemmikšokolaadid ja pudel kangemat. Martini soov oleks olnud olla täna Kloogal, äia aias, et oleks suvi ja ämm serveeriks kohvi ja kartulisalatit ja, et nad tegeleksid lastega. Aga need soovid hetkel ei täitu. Niisiis, pärast hommikusööki läksime liinibussiga linna, San Eugeniosse ja jalutasime mööda rannapromenaadi. Nautisime vaateid ookeanile ja pühapäevast melu ja sagimist. Saime kokku Martini vennaga ja sōime ühe korraliku, piduliku lõunasöögi. Oli tore ja meeldejääv sünnipäev.

Kommentaarid

  1. Vahvad pidid! Kaktused ja banaanid käega katsuda! Tervitused meie poolt!
    Merike ja Aarne

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

Numbritest. Maroko ja Tenerife 2018

13-15.03.18 laevasõit, Cadiz - Santa Cruz de Tenerife

19-20.04.18 Santa Cruz. Hüvasti Tenerife!